Akşehir Nasreddin Hoca Mezarlığında yer kalmayınca cenazeler bir akraba mezarına defnediliyor


Nasreddin Hoca Mezarlığı tamamen doldu. Yeni mezarlığa ise defin işlemleri henüz başlatılmadı. “Alan da satan da razı” sözüne uygun; Nasreddin Hoca Mezarlığı dolsa da, insanlar birbir üstüne konulsa da, galiba yeni açılan mezarlığa gitmemek için herkes buna razı.



Akşehir Belediyesinin kesin bir tavır takınamaması yüzünden hala Nasreddin Hoca Mezarlığının kullanılıyor olması bazı sorunları da beraberinde getirmeye başladı. Geçtiğimiz ayda iki vatandaş, yakınlarının mezarlarının üzerine başka birileri tarafından defin yapıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Kargaşanın daha da artacağı belli olan bu uygulamaya ne kadar daha izin verileceği ise merak konusu?



Bir başka merak konusu ise; camisiyle, gasilhane ve müştemilatıyla bir önceki Belediye Başkanlığı döneminde hazır hale getirilen mezarlığa ne zaman defin işlemlerinin başlatılacağı. Görünen o ki; cenazenin gömülmesi için olayların daha da başka boyutlara gelmesi, mezar yeri için insanların birbirlerine girmesi, hatta birbirini öldürmesi için gün ve günler bekleniyor.



Sabah ola hayrola, bakalım bugün kim üst üste kona!