55. Nasreddin Hoca'yı Anma ve Mizah etkinlikleri çerçevesinde yeni belediye binasında açılan resim sergisinde, Nasreddin Hoca’yı anlatan birbirinden güzel resimler dikkat çekiyor.


mso-bidi-font-family:Verdana;mso-fareast-language:TR">Antalya’dan Akşehir'e gelen Mukadder Öztürk'ün resimleri vatandaşlarca beğeni topluyor. 25 yıldır Antalya’da yaşayan, yurt için ve yurt dışında resim sergileri açan, 50 karma 25 kişisel resim sergisi bulunan Mukadder Öztürk gazetemize yaptığı açıklamada: "Antalya’da bulunan Akşehirliler Derneği (AKSEVDER) önerisiyle Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nde resim sergisi açmaya karar verdim. Burada belediyeyle iş birliği yaptık. Onlar da davet etti geldik tamamen Nasreddin Hoca Fıkralarından oluşan yağlı boya ve akrilik çalışmaları da yapıldı. Antalya’da bir resim atölyem var orada kurs gören  8-15 yaşları arasında çocuklarımız var. Nasreddin Hoca kültürünü yaymak amaçlı fıkralar okutturulup anlamını algılayıp sonra resmetmelerini söyledim. Bu güzel resimler çıktı ortaya. Ayrıca kendi yaptığım resimlerde var burada. Sergimize Akşehir halkının ilgisi bizi sevindirdi.” dedi. 


mso-bidi-font-family:Verdana;mso-fareast-language:TR">Mukadder Öztürk sözlerine şöyle devam etti ; "Sergide emeği geçen Neylan İkizoğlu, Ali Özen, Gülgün Güler, Mukadder Öztürk, İpek Mengi, Selin Kabaağaç, Kayra Hızal, Berkay Çelik, Burcu Salman, Ece Zeynep Türkan, Atakan Altıntaş, Buse Şengün, Ata Kocatepe'ye teşekkür ederim." diye konuştu.