Kültürel mirasımızı ve bu miras içerisinde yer alan ünlü halk bilgesi, devrinin ilim adamı, nüktedan Nasreddin Hoca'yı daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla Türkiye genelinde Akşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen "2 Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması" Akşehir finalleri sona erdi.

Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılan elemelerde finale kalan 6 Okul Jüri önünde tiyatro kabiliyetlerini sergilediler. Jüri tarafından öğrencilerin performansları, kostüm ve dekorları değerlendirildi. Değerlendirme sonrasında Nasreddin Hoca İlkokulu birinci, Sistem Koleji ikinci, Yıldırım İlkokulu üçüncü, Cumhuriyet İlkokulu dördüncü olurken beşinciliği  Gölçayır İlkokulu ile Haydar Tuna İlkokulu paylaştı.





Yapılan ödül törenine Kaymakam Mehmet Türk, Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Garnizon ve Jandarma komutanlarının yanı sıra ilgili müdürlüklerin ve okulların idarecileri ve veliler katıldı.



Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hemen ardından elemelerde birinci olan Nasreddin Hoca İlkokulu oyununu sergiledi. Daha sonra yarışmada finale kalan  6 Okulun yanı sıra Juri üyelerine protokol üyeleri tarafından kupa, sertifika ve ödül takdim edilmesiyle 2.Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Akşehir finalleri sona erdi.