Akşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Tuncez’in de hazır bulunduğu Genel Kurul’da yeni Yönetim ve Denetim Kurulları seçilirken, toplantı; bazı üyelerin, çarşının deprem riskinden kaynaklanan belirsizlik konusundaki tepkilerine de sahne oldu.

Genel Kurul’a katılan üyeler tarafından 4 yıllığına ve oy birliğiyle seçilen yeni Yönetim Kurulu; Derviş Peynirci, Mehmet Emin Leblebici ve Hasan Uludağ’dan oluştu. Ata Kıyıcı, Süleyman Çakır ve İbrahim Gönen de yedek üyeler oldular.

Yine oy birliğiyle ve 3 yıllığına seçilen Denetim Kurulu’nda ise Selman Yılmaz ve Halit Mos asil üyeler, İbrahim Yönetmen ve Hasan Gezgin ise yedek üyeler olarak yer aldılar.

Aidatların toplanmasında sorun yaşandığı belirtilen Genel Kurul’da, 300 TL olan aidat bedelinin, Kasım ve Aralık aylarında 2 eşit taksit halinde tahsil edilmesi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz yıl, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılması ve arsasının Akşehir Belediyesi tarafından açık otopark olarak kullanılması gündeme gelen Nasreddin Hoca Çarşısı için bazı üyeler; suyla dolan otoparkın kullanılamadığını hatırlatarak, bu duruma çözüm bulunması için Belediye’den destek görmediklerini iddia ettiler. Önceki yıllarda yaptırılan güçlendirme projesinde dükkan başına düşen maliyetin karşılanabilir olduğu, daha sonra tutarın 2 katına çıktığının aktarıldığı tartışmalarda, Belediye tarafından güncel olarak telaffuz edilen rakamın ise çok yüksek olduğu belirtildi.

Tartışmalar ve değerlendirmeler sonunda yıkım isteyen üye sayısı 2 ile sınırlı kalırken, toplantıya katılan üyelerin büyük çoğunluğu, yeni yönetimin güçlendirme projesi yaptırarak kendilerini bilgilendirmesi ve çarşının geleceğine yönelik kararın daha sonra alınması yönünde oy kullandılar.