+Rakiplerine ve karşıtlarına bile saygı ve sevgi besleyen, öfkesiz kinsiz biri mi?

-Yoksa vatandaşların önemli bir kısmına kin tutan ve onları öfkeli nutuklarla aşağılayarak ve bağırarak, kötüleyici sıfatlar takarak saldıran biri mi?

+Tepelerdeki yüce koltuğa oturduktan sonra; diğer makamdakilerin yetkilerini; orayı hak edenlerin kullanmasına razı olacak; yetki- görev  ve işbölümüne saygı duyacak; yalnızca kendi yetkilerini kullanacak biri mi?

-Yoksa koltukların en yücesini ele geçirdikten sonra; diğer makamdakilerin yetkilerini de ele geçirmek ve kullanmak için, elinden gelen her şeyi yapacak; böylece kuralları ve ülke huzurunu hiçe sayacak biri mi?

+Ülkemizdeki tüm partilere eşit mesafesini koruyacak; hepsiyle ülke yararına işbirliği yaparak ülkemize iç barış getirecek biri mi?

-Yoksa tek bir partiyi ve onun mensuplarını torpilli dost görecek; hatta tek bir partinin genel başkanı gibi davranarak ve o partinin genel başkanlığını fiilen muhafaza ederek ve uhdesinde tutarak; tüm ülkemizin ve halkımızın Cumhurbaşkanı gibi davranmayacak; diğer partileri ve onları tutanları tescilli düşman belleyerek devamlı öteleyecek ve ülke huzurunun bozulmasına aldırmayacak biri mi?

+Başbakanın ve bakanların görevlerini yaparken; uzmanı ve yetkilisi oldukları konularda; özgürce görev yapmalarına fırsat verecek ve böylece ülkemizin yücelmesi için her birinin çalışmasına izin verecek biri mi?

-Yoksa hepsine sıkça müdahale ederek, rahat çalışmalarına izin vermeyecek biri mi?

+Birçok yabancı dil bilen; davet edildiği ve gittiği her ülkede oranın diliyle konuşarak hayranlık uyandıracak ve dostluklar kazanacak; uluslararası toplantılarda ülkemiz yararına ortamlar yaratabilecek biri mi?

-Yoksa her konuşması yabancı tercümanlarca belki de kasten yanlış tercüme edilerek, belki de ülkemiz zararına ortamlar yaratıldığını fark edemeyecek biri mi?

+Bütün partilere eşit mesafede olacak ve hepsine eşit davranacak tarafsız ve partizan olmayan saygın biri mi?

-Tek bir partinin genel başkanlığını fiilen muhafaza edip uhdesinde tutarak; birçok partileri ve onları tutanları düşman sayacak biri mi?

Çok kısa bir süre kalmış olan Cumhurbaşkanı seçimi; ülkemizin geleceği bakımından çok önemlidir. Her vatandaşın oyunu mutlaka kullanması şarttır; vatani görevdir.