İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya’da yaşanan depreme ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Kütahya, Altıntaş/Aydınlar’da 5,0’lik deprem oldu. Bu deprem büyük olasılıkla Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde oldu. Bölge geriliyor” ifadelerine yer verdi.

Birinci Derece Deprem Bölgesi’nde olduğu bilinen Akşehir’de, son dönemde Akşehir Belediyesi’nin de destekleri ve Konya AFAD Müdürlüğü eğitim programları çerçevesinde, AKADEMİK tarafından gönüllü grubunun genişletilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor.  

Deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler ve alınması istenen tedbirlere ilişkin detaylı bilgiye, AFAD tarafından hazırlanan “Deprem Öncesi, Anı Ve Sonrası Önlemini Al, Güvende Kal” https://www.afad.gov.tr/deprem-oncesi-ani-ve-sonrasi-onlemini-al-guvende-kal linki üzerinden ulaşılabiliyor.

Prof. Dr. Naci Görür kimdir:

Sedimantoloji ve Deniz Jeolojisi konularında uzman, Jeolog, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesidir. Türkiye’nin sedimenter havzaları, tektoniği ve denizleri hakkında araştırmaları bulunmaktadır. 1999 yılında yaşanan deprem felaketlerinin ardından, Marmara Denizi’nin deprem potansiyelinin açıklığa kavuşturulması için yoğun çaba harcayan Profesör Dr. Naci Görür, bu alanda en nitelikli araştırmalara sahiptir.

1983 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü, 2004 yılında NATO Bilim Ödülü alan Naci Görür; ülkemizde meydana gelen depremlere ilişkin güncel ve anlık yorumlarını sosyal medya hesabından paylaşarak kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürmektedir.