Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de halen 3 adet müze bulunduğunu çoğu projesi hazır olan yeni müze projeleri ile Akşehir’in 8 müzeye kavuşturulabileceğini belirterek Akşehir’in bu 8 müze ile Türkiye’nin yeni cazibe merkezi haline getirilebileceğini söyledi.



Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul yaptığı açıklamada “Akşehir hep tarihi şehir olarak bilinir ve tarihi ile övünür. Akşehir bir Selçuklu şehri olarak Selçuklular döneminden kalan eserlerle, camileri, türbeleri, mescitleri ve sivil mimari örneklerinin içinde olduğu 11 mahalle, 100’e yakın sokak ve 2.000 evin bulunduğu bir şehirdir. Akşehir adeta bir açık hava müzesidir” dedi.


Akşehir’de halen 3 müzenin bulunduğunu söyleyen Başkan Oğul “Batı Cephesi Karargahı Müzesi, Nasreddin Hoca Etnografya Müzesi, Restore edilen Taş Medrese Taş Eserler Müzesi ile çok şehrin önündedir. Bu müzeler, Nasreddin Hoca Mezarlığı içindeki toplanan 600’e yakın mezar taşlarının yer alacağı ve Projesinin hazır olduğu kuruldan geçirilecek olan Selçuklu Mezar Taşları Müzesi ile dördüncü müzesine kavuşacaktır. Ayrıca yine yaptırdığımız Nasreddin Hoca Konağı üst katında projesi MEVKA’ya sunulan Nasreddin hoca Fıkra Müzesi ile Akşehir beşinci müzesine çok yakında kavuşabilir” dedi.


Tapusu Akşehir Belediyesi’ne geçen eski Osmanlı Bankası olarak bilinen tarihi binada da yapılabilecek Arastada Unutulan Meslekler Müzesi ile Akşehir’in 6. Müzesine kavuşabileceğini belirten Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Projesi hazırlanan ve Konya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nda onaylanan Kilise ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu binasında Çekül Vakfı ve tarihi Kentler İşbirliği ile bir kent müzesi açılarak Akşehir 7. Bir müzeye daha kavuşabilecektir. Ayrıca yine Akşehir Belediye Fidanlığı kaldırılarak buraya yapılacak olan bir Nasreddin Hoca Panorama Müzesi ile Akşehir 8. Müzesine kavuşturulabilir” diye konuştu.


Sekiz tane müzesi olan bir şehre turist yağacağına vurgu yapan Başkan Oğul “Hayal denen yılda bir milyon turist hayal olmaktan çıkacaktır. Arasta, Akşehir evleri, sokakları, Rüştü Bey Konağı, Kilise, Gavur Hamamı restorasyonları da tamamlandığında Türkiye’de yeni bir cazibe merkezi oluşacak, Akşehir; Safranbolu ve Beypazarı’nın önüne geçecektir. Akşehir, Safranbolu ve Beypazarı gibi turizmden para kazanacaktır” dedi.