İlana göre; Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nda eğitim öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığı’nın muvazzaf/sözleşmeli (erkek/kadın) subay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın sözleşmeli (erkek/kadın) subay ihtiyacına yönelik başvurular, 24 Aralık 2021-9 Ocak 2022 tarihleri arasında https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden yapılacak.

Başvuracak adaylarda; Başvuru Kılavuzlarında belirtilen en az dört yıllık lisans programlardan mezun veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak, 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle lisans mezunları için 27, lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak, kadın adaylar için hamile olmamak şartları aranıyor.

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesi ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav ücreti yatırma duyurusu, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden ilan edilecek.

Muvazzaf ve Sözleşmeli Subay Alım İlanına, Resmi Gazetenin https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2021/12/20211224-4-18.pdf linki üzerinden ulaşılabiliyor.