19 Ekim Muhtarlar Günü, Akşehir’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


Muhtarlar günü münasebetiyle ilk tören Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Kutlama komitesi adına törene Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan ile tüm mahalle muhtarları katıldı.


Törende Akşehir’in en yaşlı muhtarı olan Kuşçu Mahallesi Muhtarı Cengiz Dort tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu sonrasında İstiklal Marşı okunup, saygı duruşunda bulunuldu.


Törende bir konuşma yapan Cengiz Dort “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın destekleri ile her yıl 19 Ekim günü bundan böyle Muhtarlar Günü olarak kutlanacak olup, bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sizler adına çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın zor şartları ve kısıtlı imkânlarıyla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en içten el kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.


Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından tüm muhtarlara Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağı bahçesinde bir kahvaltı verildi. Kahvaltıya İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, 31. İkmal Merkez Komutanı Vekili Binbaşı Hakan Uluçınar, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe protokolü, kamu kurum müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.


Burada bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya muhtarların gününü kutladı. Başkan Akkaya “”Muhtarlar bulunduğu mahallenin ileri gelenleridir. Bütün sorunları ilgililere aktarmak için aracılık eden ve kısa sürede çözülmesini sağlayan özel görevi yürüten kişilerdir. Belediye olarak bizler ve diğer tüm kurumlar sizlerden gelen talepleri değerlendirerek gerekli incelemelerini yapıp gerekli çalışmaları yürütmeye gayret ediyoruz. Hükümetimiz sizlerin özlük haklarınızı iyileştirirken böyle bir günü Muhtarlar Günü olarak da ilan ederek sizlere karşı verdiği değeri göstermiş oldu. Akşehir’imizin değerli halkına, güzel hizmetlere vesile olmanızdan ve yaptığınız katkınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Görevlerinizde kolaylıklar dileyerek, muhtarlar gününüz tekrar kutlayıp, hayırlı günler diliyorum” dedi.


Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin’de yaptığı konuşmada muhtarların köylerinde ve mahallelerinde, devletin temsilcileri aynı zamanda da halkın temsilcileri olduğunu söyledi.  Kaymakam Sezgin “Muhtarlarımız; mahallesiyle kamu kurumları arasında köprü olan çok önemli bir vazifeyi icra eden değerli kamu görevlileridir. Muhtar mahallenin sadece alt yapısıyla ilgilenmez, yoluyla, suyuyla, yer ve ihtiyaçları ile ilgili ilgilendiği gibi mahallede ki, vatandaşımızın hastasıyla da ilgilenir. Düğün yapacak vatandaşımızın düğün meseleleriyle de ilgilenir. Muhtarlar aslında mahallede bir nevi her şeyden kendisini sorumlu tutar. Dolayısıyla o anlamda birçok iş muhtarlarımızın üstüne yüklenmiştir ama muhtarlarımızda bu işi aşkla ve şevkle yapar. Bizde mülki idare amiri olarak memuriyet hayatımızda en çok iş birliği yaptığımız muhtarlarla birlikte, ülkemizin kalkınması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Muhtarlarımıza böyle önemli bir görev ifa ettikleri için bir gün verilmesi, aslında bir taraftan da geç kalınmış bir düşüncedir ama neticede bu 2015 yılında başlamıştır. Bu vesile ile Hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, muhtarlarımıza verilen böyle bir önemden dolayı bizde şükranlarımızı arz ediyoruz. Bundan sonrada muhtarlarımızla birlikte memleketimizin kalkınması için el birliği ile gönül birliğiyle aynı çatı içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından kahvaltıya katılan protokol muhtarlar hatıra fotoğrafı çektirdi.