Akşehir’e Mühendislik Ve Mimarlık Bölümleri açılması kararı Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediye Başkanlığı, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Akşehir Ticaret Borsası Başkanlığı, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü destekleriyle Selçuk Üniversitesi Senatosu’nda yapılmıştı. Resmi Gazetenin 2017-10830 nolu kararla Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine 28/03/198 tarihli 2809 sayılı kanunun ek 30. Maddesine göre Bakanlar Kurulunca 11/09/2017 tarihinde kararlaştırıldı. Yeni kurulmasına karar verilen fakülte ve yüksekokullar listesi açıklanarak, listede Akşehir’de yer almıştı.

Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine geçen hafta ataması yapılan Prof. Dr. Osman Nuri Çelik Dekan olarak göreve başlamasıyla birlikte hayırlı olmasını dileyen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Akşehir’imize ziyarete geldiler. Dekanımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz. Akşehir’imize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. 10 Aralık itibari ile Akşehir’de Selçuklu Üniversitesine bağlı olarak bir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açılması ve 5 bölümünün (İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Mimarlık Fakültesi) olması noktasında Bakanlar Kurulu kararımız resmi gazetede yayımlanmıştı. Geçtiğimiz hafta sağ olsun Sayın Rektörüm Mustafa Şahin ona da buradan şükranlarımı iletiyorum. Osman Nuri hocamızı Akşehir’e dekan olarak görevlendirdi. İnşallah kuruluş aşamaları devam edecektir. Bugün itibari ile YÖK’e önümüzdeki öğretim yılında İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği için 30’ardan 90 öğrenci alınmasıyla ilgili yazışmada yapıldı ve YÖK’ de onayladığı takdirde Ekim ayında burada öğrencilerimiz öğretime başlayacak ve daha ileri ki, dönemde FETÖ’ den devri yapılan şu anda Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan okulumuz Mühendislik Fakültesi ve Mühendislik bölümlerinin öğrenim gördüğü bir bina burasıda Mimarlık bölümünün öğrencilerin öğrenim gördüğü bina olarak kullanılacaktır ve muhtemelen dekanlık binası burada olacaktır. Ben bu konuda emeği geçen Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem Beye, Rektör Mustafa Şahin Hocama, Rektör Yardımcısı Hüseyin Kara Hocama, AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu’na çok teşekkür ediyor tekrar hocamızı Akşehir’de misafir etmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum dedi.



Doğduğu topraklarda hizmet etmenin mutluluğunu yaşayan Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Nuri Çelik’ yaptığı konuşmada ”Tabi buralarda doğduğum için büyük bir mutluluk ve heyecan içerisindeyim. İnşallah hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum Hem Akşehir’imize, hem ülkemize, “Üniversite demek bacasız sanayi demek” aslında Akşehir’in gelişmesinde katkı vereceğini düşünüyorum dedi.



Emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu’da yaptığı konuşmasını şu sözlerle devam etti.” Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin başta olmak üzere Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem ve Konya Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu ve Akşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Salih Akkaya’nın nezdinde ilçemize yeni bir fakülte kazandırılmasında büyük emekleri var. Burada okuyacak öğrencilerimize şimdiden yüce yaratanımızdan başarılı olmasını dilerken hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diye konuştu.