Akşehir’de, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı Motorlu Taşıt Sürücü Sınav (MTSK) Sorumlusu Kursu büyük ilgi gördü.


Kursa, MTSK sınavlarında sınav sorumlusu olarak görev almak isteyen 350 öğretmen müracaat etti.


Akşehir’de, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı Motorlu Taşıt Sürücü Sınav Sorumlusu Kursu’na müracaat edenlerin sayısı çok olunca yetkililer, kursiyerleri 7 guruba ayırmak zorunda kaldı. İlk gurup 65 kişi olarak Halk Eğitim Merkezi’nde kurs almaya başladı. Her bir guruba 120 saatlik ders alacağı ve kursların 30 gün süreceği öğrenildi.


Kurslarda trafik bilgisinin yanı sıra, iletişim becerileri, çevre, eğitim bilimleri gibi dersler veriliyor, Kurs eğitmenleri olarak İdris Doğan, Fatih Gündüz, Yeşim Kon ve İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik yetkilileri görev aldı. İkinci gurup kursiyerler ise kurslarına yarıyıl tatilinde başlayacaklar.


Daha önce 30 saat üzerinden verilen kurs belgesi ile görev alan öğretmenler, yeni yönetmelikle bu görevi 120 saatlik kurs bitirme belgesini aldıkları takdirde görev alabilecekler. Kursa bu kadar ilgi olmasının, sınavlarda Sınav Görevlilerine ödenen yaklaşık 200 liralık bedelin etkisi olduğu belirtiliyor.