11 motosiklet ile Türkiye turu yapan 22 kulüp üyesi, Akşehir’de tarihi mekanları ve kültürel alanları ziyaret ettiler. Bir gece konaklayan kulüp üyeleri için Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde özel bir gösteri sergilendi.

Akşehir’de tarihi evlerin bulunduğu sokaklarda motosiklet turu yapan İzmir Motosiklet Kulübü üyeleri, Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki eşeğe ters binen Nasreddin Hoca heykeli önünde de motosikletlerine ters binerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile birlikte Nasreddin Hoca Türbesi’ni de ziyaret eden kulüp üyeleri, Akşehir’in tarihi ve kültürel güzelliklerine hayran kaldıklarını belirttiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akkaya; “Hepsi birbirinden haşmetli motorlarla birbirinden güzel insanlar bir araya gelmişler ve ülkemizin güzelliklerini temaşa ediyorlar. Bu tür faaliyetlerinde kendilerine kazasız belasız seyahatler diliyorum. Cumhuriyet tarihinin kesintisiz yapılan ender şenliklerinden biri olan ve bu yıl 63’üncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’mize de kendilerini davet ediyoruz. Belki bu yıl onların katılımıyla şenliğimizde motosiklet yarışları da yaparız” şeklinde konuştu.

İzmir Motosiklet Kulübü Disiplin Birim Yöneticisi Akın Kocaman da yaptığı açıklamada; “Sırasıyla Karadeniz, Trakya ve son olarak da Güney Anadolu turunun son noktası olarak Akşehir’deyiz. Burada olmak gerçekten çok keyifli. Türkiye genelinde motosiklet bilincini ve güvenli motosiklet sürüşünü yaymak, motosikletin güvenli bir araç olduğunu göstermek ve tüm Türkiye’ye İzmir Motosiklet Kulübü’nün varlığını göstermek için yollardayız. Bizleri takip edin” dedi.

Akın Kocaman’a Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini armağan eden Akkaya, kulübün kadın üyelerine de Anneler Günü münasebetiyle çiçek takdim etti. Kulüp üyeleri, türbedeki hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Akşehir’den ayrıldı.