Koronavirüs salgını döneminde 1,5 aylık zaman dilimi içerisinde toplam 12 milyon 500 bin öğrenci ve veliye, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından rehberlik hizmeti verildi.





Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; okulların rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerince, 23 Mart-7 Mayıs 2020 tarihleri arasında 7 milyon öğrenci ve 5,5 milyon veliye rehberlik hizmeti verildiği belirtildi. Eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli rehberlik öğretmenleri tarafından gruplara yönelik ve bireysel olarak verilen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, e-Rehberlik sistemine de günlük bazda işlendi.





Sistemden alınan verilere göre, koruyucu önleyici kapsamdaki grup çalışmalarında stresle baş etme, sağlıklı yaşam ve psikososyal destek programının ilk sıralarda yer aldığı görülürken, velilerin ise bireysel olarak en çok akademik konularda yardım talep ettiği dikkat çekti.





Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Öğrencilerimizin yüz yüze eğitim imkanından uzak kaldığı bu günlerde; sosyal, duygusal ve kariyer gelişimlerinin bir bütün olarak desteklenmesi amacıyla rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Hizmet verdiğimiz öğrenci ve veli sayısı 12 milyon 500 bine ulaştı. Bu kadar geniş kapsamlı bir rehberlik hizmeti sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Süreci yöneten ve katkı veren tüm çalışma arkadaşlarıma, özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.