Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem; 24 Haziran seçimleri sürecinde basının verdiği destek ve gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti, yerel basının sorunlarını bildiklerini söyledi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret sırasında bir konuşma yapan Erdem; ‘’ Ülke olarak çok önemli bir süreçten geçtik.  Meclis çalışmalarımıza ara vermişken bir teşekkür turuna çıktık. Konya basını bu süreçte yanımızda oldu. Yerel basının sorunları olduğunu biliyoruz. Bunların çözümü için gerekli adımları atacağız.’’ dedi.



Milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde birer ofisleri olacağı ve haftanın 4 gününü bölgelerinde vatandaşlarla beraber geçirecek olmaları nedeniyle, yerel basının sorunlarına da sıra geleceğine samimiyetle inanıyoruz. Gazetemizin web sayfası istatistikleri; seçimleri takip eden dönemlerde Akşehir halkının 2 tür haberi okuma motivasyonunun düştüğünü gösteriyor. Bunlardan ilki, milletvekillerinin Akşehir dışındaki aktiviteleri.  Diğeri ise;  Esnaf Odaları, Ticaret Odası gibi STK’lar ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının, icraat içermeyen haberleri. Demek ki vatandaşlar, doğal olarak seçim öncesi vaatlerle seçim sonrası icraatları kıyaslıyorlar. Diğer taraftan da, direk olarak iş hayatlarını ilgilendiren, üye oldukları meslek odalarının kendilerine fayda sağlayıp sağlamadıklarına bakıyorlar.



Milletvekillerimiz yerel basının sorunlarını çözdüğü ölçüde, yerel basın da kendilerini doğru bilgilendirme ve uyarı görevini yerine getirmeye devam edecektir.