Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili A. Adayı Av. Salih Akça “Annelerimiz fedakâr, cefakâr, sevgi yumağı, en halis niyet, en görkemli insani ve manevi ziynetin temsilcileridir. Annelerimiz ömür boyu baş tacı edilecek yegâne değerlerdir. Onları kırmayalım, incitmeyelim, üzmeyelim” değerlendirmesinde bulundu.

Akça “Anneler Günü” mesajında “Annelerimiz, ışığı hiç solmayan bir hayat kaynağı, huzur ve bereket sağanağı, kavuşmakla bile dinmeyen bir hasret vahası” olduğunu belirtti. Akça “Annelerimiz fedakar, cefakar, sevgi yumağı, en halis niyet, en görkemli insani ve manevi ziynetin temsilcileridir. Annelerimiz ömür boyu baş tacı edilecek yegâne değerlerdir. Onları kırmayalım, incitmeyelim, üzmeyelim. Çünkü haklarını ödememizin imkânsız olduğu en kıymetlilerimiz tabii ki annelerimizdir.” ifadelerini kullandı.



“Anneliği” tarif etmenin zor olduğunu ancak bunun yaşayarak idrak edilebileceğini aktaran Akça, şunları kaydetti: Annelerimizin “Dokunması buram buram şefkat ve merhamet, bakması da haysiyet ve hoşgörüdür. Öncelikle Şehit,Gazi Annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin “Anneler Günü’”nü kutluyor, her birine en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum. Ve son olarak annelik oldukça insanlık hep var olacaktır. Başta 14 yıl 5 aydır özlemle andığım, ismi geçtiğinde kalbimin titrediği saygıdeğer annem olmak üzere vefat etmiş annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum, dedi.