Söz konusu mezarda rahmetli kardeşinin yattığını ifade eden Muammer Lahnacı; “Akşehir Nasreddin Hoca Mezarlığında ablamın mezarını ziyarete gittiğim bir esnada, rahmetli ablamın mezarının üzerindeki toprağın karıştırıldığını fark ettim. Rahmetli kardeşim öldüğünde ağzındaki 5-6 altın dişleriyle birlikte kendisini defnetmiştik. Mezarındaki toprağın kazılmış olduğunu görünce aklıma defineciler geldi. Bu şüpheyle yaşamaktansa, Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığına giderek durumdan şikayetçi olduğumu bildirerek yapan/yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundum. Ecdadımızın bulunduğu mezarlıklarda define aranması çok ayıp ve ölüye saygısızlıktır. Ecdatlarımıza sahip çıkmazsak öbür dünyada hesap veremeyiz” dedi.

Nasreddin Hoca Mezarlığı'nda ehil olmayan bazı kişilerin kendilerini mezar ustası gibi tanıtarak acılı günlerinde insanlara yaklaşarak para aldıklarını ve sonrasında dolandırdıkları iddialarına dair şikayetler alıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yetkililerinin bu duruma el atarak, vergi dairesine kaydı olmayanların mezar işleriyle uğraşmalarının önüne geçilmesini öneriyoruz. Her önüne gelenin tamirat nedeniyle mezarlığa girişlerinin engellenmesi gerekiyor.

Her şeyden de öte, Akşehir Nasreddin Hoca Mezarlığı'nın yalnızca girişinde ve türbenin önünde güvenlik kameraları var. Ecdatlarımızın yattığı yerde huzurlu olmaları için mezarlık içinde geniş açılı ve gece görüşü yüksek çözünürlükte olan güvenlik kameralarının yerleştirilmesinde fayda görüyoruz.

Bu konuya duyarlı, başta kentimizin ileri gelen iş insanlarımızın öncülüğünde gücü yeten herkesin katılacağı bir dernek veya vakıf öncülüğünde şeffaf bir kampanya başlatılmasını öneriyoruz.

Olası hırsızlıkları engellemek adına bugünden önlem almak gerekir.