Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı iken Cumhurbaşkanı Kararı ile görevinden alınan İhsan Bostancı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreterliğine atandı.





2012 yılının Eylül ayında Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcılığı’na atanan İhsan Bostancı, 10 Ağustos 2015 tarihinde Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevine getirilmişti. Cumhurbaşkanı Kararı ile görevinden alınmasının ardından 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 25’inci maddesi ile MEVKA Genel Sekreteri olarak atanan Bostancı, yeni görevine başladı.





Doğanhisar doğumlu olan ve yükseköğrenimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Bostancı, yeni görevine atanması dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Daha önce görev yaptığım kurum itibari ile de Konya ve Karaman illerimize hizmet etmeye devam edecek olmanın mutluluğu içerisinde olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Başta sanayi olmak üzere özellikle son yıllarda yakaladığı ivme ile tarım, ticaret ve turizm alanlarında da ülke ekonomisine ciddi katkıları bulunan bir üretim üssü haline gelen TR 52 Konya-Karaman Bölgesi’nin kalkınmasına katkıda bulunmak üzere çalışma yürütmekten büyük bir onur duyacağım” ifadelerine yer verdi.