Akşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce, LGS sınavına girecek öğrenciler için üretilen tek kullanımlık maskeler ve sınav yapılacak okullar için imal edilen dezenfektan makinelerinin okullara dağıtımına başlandı.





İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; ilçemizde pandemi sürecinde ilk defa yapılacak olan LGS sınavı için uygulanan tedbirler kapsamında öğrencilere dağıtılacak olan 2 bin 150 maske, Mesleki Eğitim Merkezi Tekstil ve El Sanatları Atölyesinde üretildi.





LGS ve YKS sınavı öncesinde üretilen pedal kumandalı, elektrikli motor sistemli, sensör ilave edilebilen, içten 5 litre depolu, kapalı tip kilitli kapaklı 37 Elektrikli Dezenfektan Makinesi de bu hafta itibariyle 12 ortaokula teslim edildi. Hazır olan diğer makinelerin 11 okula daha teslimatı ise sınav öncesinde gerçekleştirilecek.





Mesleki Eğitim Merkezi’nde kurulan ve aylık 35 bin üretim kapasitesine sahip olan atölyede günde yaklaşık bin 400 maske üretimi yapılıyor. Merkez bünyesinde bulunan Döner Sermaye işletmesi sayesinde, Akşehir öncelikli olmak üzere piyasa ihtiyaçlarına da cevap veriliyor.