İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Nasreddin Hoca Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Öğrenciler ile Okul Müdürü Muammer Ak, Müdür Yardımcısı Yıldız Kayaalp, Adnan Kayaalp, Mehmet Ak ve Ali Koçak öğretmenleri Nasreddin Hoca Huzurevi’ne toplum hizmeti kapsamında ziyaret gerçekleştirdi.



Okul Müdürü Muammer Ak, genç nesilleri yaşlılarla bir araya getirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.



Bu tarz etkinliklerin öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini kazanmaları için önemli olduğunu belirten Muammer Ak, “Huzurevi ziyareti, öğrencilerin sosyal sorumluluklarının farkına varmaları açısından çok önemli. Bu ziyaretle öğrencilerimiz yaşlılarla sohbet ederek, hayat tecrübelerinden kesitler dinlediler. Yaşlıların nasıl bir süreçten geçtiklerine şahit oldular. Bu tür faaliyetler, toplumsal dayanışma ve iletişim, öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişiminin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca kandil olması dolayısıyla huzurevi sakinlerinin kandilleri de kutlanarak hayır dualarını almak nasip olmuştur” dedi.



Liseli öğrenciler, huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet ederken, öğrenci ve yaşlılar arasında duygulu anlar yaşandı. Huzurevi sakinleri ise ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, öğrencileri yeniden görmek istediklerini söyledi.