Akşehir Belediyesi bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere, Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre boş kadrolara açıktan atama yoluyla Memur ve Zabıta Memuru alımları için yürütülen sözlü ve uygulamalı sınav süreci tamamlandı.

Memur Alımı

Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin insan kaynakları, sosyal hizmetler, turizm rehberliği, halkla ilişkiler, iletişim ve tasarım, reklamcılık, basın ve yayın, muhasebe ve finans, işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi gibi bölümlerinden mezun olmak ve biri dışında tüm pozisyonlar için en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartlarının arandığı memur alımında, sınav sonrasında 9 asil ve 4 yedek isimden oluşan başarı listeleri belli oldu.

Ön Lisans düzeyinde eğitim veren yüksekokulların çevre sağlığı, çevre koruma ve kontrol programlarının birinden mezun olmak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartlarının arandığı pozisyon için ise kazanan olmadığı açıklandı.

Zabıta Alımı

Ön Lisans düzeyinde eğitim veren yüksekokulların mahalli idareler, mahalli idareler (zabıta), yerel yönetimler programlarının birinden mezun olmak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartlarının arandığı zabıta alımında da kadın zabıta pozisyonu için 2 asil ve 1 yedek, erkek zabıta pozisyonu için 5 asil ve 2 yedek olmak üzere toplam 7 asil ve 3 yedek isim belirlendi.

Atamalar, kazanan adayların evraklarını eksiksiz ve süresi içerisinde teslim etmeleri sonrasında gerçekleştirilecek. Her iki alıma ilişkin başarı listelerine, Belediye resmi internet sitesindeki https://www.aksehir.bel.tr/v2/duyurular/tum-duyurular/35-insan-kaynaklari-ve-egitim-mudurlugu/1261-memur-ve-zabita-memuru-alimi-sozlu-ve-uygulamali-sinavi-sonuclari linkinden ulaşılabiliyor.