İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Avrupa Birliği Projeleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı Akşehir Öğretmenevinde yapıldı.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Saim Tunçez ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmeni Mehmet Emin Madran tarafından Avrupa projeleri hakkında çeşitli bilgiler verildi. Toplantıya tüm okulları temsilen öğretmenler ve idareciler katıldı.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Bilgilendirme toplantısında  Akşehir’deki okulların bu alanda proje üretme ve yürütme kapasiteleri ile kazanımları ele alındı. Toplantıda ayrıca, Avrupa Komisyonu´nun kararıyla 2014-2020 yılları arasında AB ülkeleri arasında uygulanan "Hayatboyu Öğrenme Programlarının" ERASMUS+ adı altında nasıl uygulanacağı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. ERASMUS+ programının ayrıntıları, LLP-Hayatboyu Öğrenme Programları alt bileşenlerinden Leonardo da Vinci ve Comenius programlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi. Toplantıya katılan idareci ve öğretmenlere yurtdışı-yurtiçi ortak arama ve bulma, proje formu doldurma gibi konularda yardımcı olunacağı vurgulandı.