Kontrollü sosyal hayata geçiş sürecinin başlamasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile yeniden yapılmasına izin verilen Odalar vb. ile Belediye Meclis Toplantılarına girişte katılımcıların ateşi ölçülecek, maskeler toplantı esnasında da çıkarılmayacak.





Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun, İl Genel Meclisleri ile Belediyeler ve Mahalli İdare Birliklerinin Meclis Toplantılarına ilişkin kararı; Valilik, Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları ve Oda Başkanlıkları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gönderildi. Söz konusu toplantıların, salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla ertelendiği hatırlatılan kararda; gelinen aşamada kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmesiyle Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda normalleşme adımlarının atılmaya başlandığı vurgulandı.





Karar metninde; İçişleri Bakanlığı’nın, Haziran ayı ile takip eden aylarda izin verilebileceği yönündeki Genelgesine dayanılarak yapılabilecek olan toplantılarda alınması istenen önlemler ise şöyle sıralandı:





1.Meclis toplantılarının yapılacağı yerin girişine/görünür bir yerine Covid-19 kapsamında alınması gereken önlemlerle ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve meclis toplantısı yapılacak yerin içinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır.





2.Meclis toplantılarının yapılacağı yerlerin/binaların girişlerinde kişilerin ateşleri ölçülmelidir. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, kişiler içeriye alınmayarak tıbbi maske ile sağlık kuruluşuna başvurması sağlanmalıdır.





3.Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının dezenfeksiyonu sağlanmalıdır. Özellikle meclis toplantısı yapılacak yerde her toplantıdan önce bu işlem mutlaka uygulanmalıdır.





4.Uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmalıdır.





5.Toplantı esnasında mesafe kuralına uygun şekilde oturum düzeni alınmalıdır.





6.Meclis toplantılarının yapılacağı yerlere/binalara muhakkak maske takılarak girilmeli ve toplantılar esnasında maske çıkarılmamalıdır.





7.Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının doğal havalandırması sağlanmalıdır.





8.Meclis toplantılarının yapıldığı yerlerde/binalarda ortak kullanım alanlarında (lavabo vb.) temizlik ve hijyen kurallarına uyulması sağlanmalıdır.