CHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Eyüp Oyan, partisinin Akşehir’de yerel seçimlerden zaferle çıkması durumunda; Belediye Meclis Toplantılarının sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacağını, Yıllık Bütçe Raporunun da Belediyenin web sayfasında vatandaşların erişimine açık olacağını söyledi.









Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanlığının AKSEV Akşehir Evi’nde düzenlediği kahvaltıda, Belediye Başkan Adayı Eyüp Oyan projelerini anlattı. Belediye Meclis Üyesi Adaylarının da hazır bulunduğu toplantıda ‘’İşte Vizyonumuz, İşte Projelerimiz’’ başlıklı kitapçık dağıtılırken, Eyüp Oyan projelerini basın mensuplarıyla paylaştı.





Konuşmasına, "Demokrasinin vazgeçilmezi olan basınımıza, katılımlarından dolayı teşekkür ederim.’’ diyerek başlayan Oyan, Meclis Üyesi Adayları ve projeleriyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:





"Ekibimizdeki arkadaşlarımız; herhangi bir karşılık beklemeden özveriyle çalışacak, her birisi Akşehir Sevdalısı olan arkadaşlardır. Bizim en büyük vaadimiz, Şeffaf Belediyecilik anlayışıdır. Akşehir’in sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları; Akşehir Kent Konseyi’ni faal hale getirerek, ortak akılla çözeceğiz. İstasyon Caddesi ve Kozağaç Mahallesi kavşaklarına üst geçit yapılmasını sağlayacağız. Belediyemiz bünyesinde sanat grupları oluşturacak, Nasreddin Hoca Festivalini ses getirecek şenliklere dönüştüreceğiz. Yine Belediyemiz bünyesinde, işverenlerle iş arayanlar arasında köprü vazifesi görmek üzere Kariyer Merkezi kuracağız. Kentimize gelen hasta yakınları ve öğrencilerin geçici olarak konaklayabileceği bir Belediye Misafirhanesi yapacak, park, bahçe ve otobüs duraklarında ücretsiz Kablosuz İnternet hizmeti sunacağız."





CHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Eyüp Oyan’ın paylaştığı projeler arasında; Kesimhane ve Et Entegre Tesisi, Sokak Hayvanları İçin Barınak, Meyve ve Sebze Kooperatifleri ile Yeni Turistik Dağ Oteli Projesi yer alıyor. En çok dikkat çeken 2 proje ise, HALK KART ve SÜT İŞLEME TESİSİ.





İhtiyaç sahibi aileler için hanedeki kadının adına çıkartılacak olan HALK Kart, her ay ortalama 500 TL limitli olacak ve yalnızca Akşehir sınırları içerisinde yapılacak olan alışverişlerde kullanılacak. İlçede hayvancılık yapan üreticilerden toplanan sütün işleneceği AB destekli süt işleme tesisinde üretilen süt ürünleri ise, açılacak fabrika satış mağazalarında uygun fiyatla satılacak ve aile ekonomisine katkı sağlanmış olacak.





Proje Tanıtım Programı; Meclis Üyesi adayları ve basın mensuplarının da Akşehir’in gelişmesi yönünde fikirlerini paylaştıkları bir sohbetle tamamlandı.