Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, İstanbul Tarabya’da bulunan Huber Köşkü’nden video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.





Kabine Toplantısının sona ermesinin ardından normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merakla beklenen konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:





*Şehirlerarası seyahat kısıtlaması 1 Haziran'dan itibaren tümüyle kaldırıldı.





*İdari izinde veya esnek çalışma sistemi kapsamında bulunan kamu personeli, 1 Haziran'dan itibaren normal mesai sistemine dönecek. Kreş ve gündüz bakımevleri aynı tarihte faaliyete geçecek.





*65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması ve Pazar günleri 14:00-20:00 saatleri arasındaki serbestlik devam edecek. Bu yaş grubunda olan esnaf, sanatkar ve işletme sahipleri; maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymak koşuluyla işlerinin başında olabilecekler.





*20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında yaş sınırı 18'e çekildi. 0-18 yaş grubu, sınıflandırma olmaksızın Çarşamba ve Cuma günleri 14:00-20:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.





*Kıraathane, dernek lokali, restoran, kafe, pastane, çay bahçesi vb. işletmeler ile kaplıcalar saat 22:00'a kadar hizmet verebilecek. Eğlence mekanları ve nargile satış yerleri kapalı kalmaya devam edecek. Yol güzergahlarında bulunan dinlenme tesisleri de 1 Haziran'dan itibaren açılabilecek.





*Plajlar, milli parklar, bahçeler, müze ve ören yerleri ile hayvan satış yerleri 1 Haziran itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Bireysel spor sınırlamasının kaldırılmasıyla tesisler saat 24:00'a kadar sporcuların kullanımı için açık olacak. Sürücü kursları gibi kurslar ile kütüphane ve gençlik merkezleri de hizmet vermeye başlayacak.





*Açık havada oturma yeri sunan konser etkinlikleri saat 24:00'a kadar yapılabilecek. Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren açık olacak.





*Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar, belirlenen kurallar dahilinde kaldırıldı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda; Maske-Mesafe-Temizlik tedbirlerinin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi.