Akşehir’de Akşehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odasında yapılan genel kurulda 2 başkan adayı 63-63 berabere kaldı.



Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı ilçe seçim kurulunda yapılan kura çekimi sonucunda belirlendi.


Akşehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odasında olağan genel kurulu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Dün yapılan genel kurulda Başkanlık için Abidin Dilber’in sarı listesi ile Mahmut Akın’ın beyaz listesi yarıştı. Çekişmeli geçen seçim sonucunda 148 üyenin bulunduğu Akşehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odasında 130 üye oy kullandı. Kullanılan oylardan 4 tanesi geçersiz sayılırken her iki adaya da 63 oy çıktı. Seçimde berabere kalan her iki başkan adayı bugün sabah saatlerinde Akşehir Adliyesindeki ilçe seçim kurulunda çekilecek kura için buluştular. Akşehir İlçe Seçim Kurulu Başkanı Bahtiyar Çolak’ın odasında başkanlık için bir kura çekimi gerçekleştirildi. Her 2 adayında oldukça heyecanlı olduğunun gözlendiği kurada adayların isimleri kağıda yazılarak boş bir torbaya atıldı. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Bahtiyar Çolak’ın çektiği kura sonucu torbadan Abidin Dilber’in ismi çıkarak Akşehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odasının yeni başkanı Abidin Dilber oldu.


Kura çekimi sonrası bir açıklama yapan yeni Başkan Abidin Dilber oldukça heyecanlı olduğunu söyleyerek “şansımız yaver gitti. Görevimizi Allah’ın izniyle layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.


Kura çekimi sonucu başkanlığı kaybeden eski Akşehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mahmut Akın ise “Eşit başarılı bir seçim oldu. Kazanan arkadaşa hayırlı olsun diyorum” dedi.