Manisa Demirci Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve Milli Eğitim çalışanları Güngör Varol ile Ahmet Karakurt Kaymakam Yalçın Sezgin’i ziyaret ettiler.


"Demirci ilçesi iki özelliği ile ön plana çıkar ki, bunlardan birisi dünyaca ünlü halıları, diğeri de eğitimde gösterdiği başarılarıdır" diyen  Kaymakam Yalçın Sezgin, Demirci'nin camii halısı ve otel halısında yün halı olarak rakipsiz bir yerde olduğunu, dünyanın her yerine ihracat yapıldığını belirtti.


Kaymakam Sezgin Türkiye’de de bilinen büyük camilerin tamamının Demirci Halısı ile kaplı olduğunu belirterek, otel halısında da Demirci’den 5 yıldızlı otellerin müşterisi olduğunu ifade etti. Demirci’de bir slagon vardır “Ya dokuyacaksın, ya da okuyacaksın.” dokumayanların okuduğunu belirten Kaymakam Yalçın Sezgin, “Demirci eğitim Başkenti olarak da Manisa yöresinde adlandırılır.” dedi.


 


            Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ile eğitimde güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini,  Milli Eğitim Müdürünün yönetiminde Demirci’de iyi bir eğitim kadrosunun bulunduğunu kendilerine sağlık ve başarılar dilediğini ifade eden Kaymakam Sezgin, ziyaret vesilesi ile gönüllerinde ayrı bir yeri olan Demirci İlçesi ile ilgili hasret giderdiklerini ifade etti.


            Akşehir’in tarihi yerlerini, Nasreddin Hoca Türbesini gezen misafirler  de Akşehir’in gelişmiş bir ilçe olduğunu ifade ederek bol bol fotoğraf çekerek ilçeden ayrıldılar.