Akşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı, önceki gün saat 18:00’da Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.





Pandemi ve sonrasında başlayan kontrollü normalleşme süreci nedeniyle, komisyon toplantıları ile aynı gün yapılan toplantıda 4 maddeden oluşan gündem görüşüldü. Yukarı (Gavur) Hamamı restorasyonu kapsamında Çimenli Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazların satın alınması, Reis Mahallesi’nde KOSKİ tarafından sondaj çalışması yapılması ve Saray Mahallesi’nde yol planlamasına ilişkin maddelerin yanı sıra, personel ve cari nitelikli ödemeler için İller Bankası’ndan 2 milyon TL nakit kredi çekilerek Belediye Başkanı’na yetki verilmesine dair teklifler görüşüldü.





Belediyenin personel ve cari nitelikli ödemeler için ihtiyaç duyduğu kredinin oylanmasında AK Parti ve MHP grubu olumlu oy kullanırken, İYİ Parti grubu çekimser kaldı. Nakit kredi ihtiyacı, bazı Meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından; salgın nedeniyle ilan edilen ekonomik tedbirlerin daha çok erteleme ve kredi kullanımına yönelik olması nedeniyle vatandaşların ödemelerini yapamadıkları, Belediye gelirlerinin de azaldığı şeklinde değerlendirildi.





İYİ Parti grubunun; şehir girişlerinde Konya ve Afyonkarahisar istikametlerinde 15 km + 15 km mesafede EDS konulması için İlçe Trafik Komisyonu’na talepte bulunulması yönündeki teklifi üzerine konunun komisyona iletildiği bilgisi paylaşıldı.