Lösemili Çocuklar Haftası’nı unutmayan Yunaklı gençler, maske takarak lösemili kardeşlerine destek verdiler.





Yunak Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören gençler, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında kardeşlerini unutmayarak maske takıp farkındalık oluşturdular. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan'ın da katılımıyla maske takarak, “Maskemi takarım, farkındalık oluştururum” diyen Yunaklı gençler, duyarlılıklarını da göstermiş oldular.





Yunak Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) ve Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri; lösemi hastalığına dikkat çekmek ve bu hastalıkla mücadele eden çocuklara destek olmak için maske takarak kitap okuma etkinliği yaptılar. Taktıkları maskelerle 40 dakika boyunca kitap okuyan gençler, maskelerin sevgi ve farkındalık için engel olmadığı mesajını verdiler.





"Maskeme değil, gözlerime bak" ve "Maskemi takarım farkındalık oluştururum" sloganıyla bir etkinlik düzenlediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, kitap okuma etkinliğinin ardından yaptığı konuşmada; Lösemi hastalığının çocukluk çağında sık görülen, tedavisi olan, ancak zorlu mücadele gerektiren bir hastalık olduğunu söyledi. Öğretmenleri ve gençleri duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eden İşcan; “Çocuklarımızın maskelerine değil, gözlerinin içindeki güzelliklere bakabilmeliyiz. Bulaşıcı olan hastalık değil, sevgisizlik. Bugün çocuklarımız çok duyarlı bir etkinlik gerçekleştirerek, bu hastalıkla mücadele eden arkadaşlarına, kardeşlerine destek oldular ve topluma önemli bir mesaj verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ben de herkesi bu konunun öneminin farkında olmaya davet ediyorum” dedi.





Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan'ın yanı sıra Şube Müdürü Mehmet Ali Keleş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.