Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü (yarın) yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi, öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu.





Sınava girmeyen öğrencilerin yerleştirmelerinin puansız yerel yerleştirme ile yapılacağını, girecek olanların ise sınav gününden önce e-Okul üzerinden sınav salon bilgilerine bakmaları gerektiğini hatırlatan Mahmut İşcan, sınava dair tavsiyelerini şöyle sıraladı:





“Sevgili öğrenciler; sınav günü, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi açısından birinci oturum için en geç saat 09:00 ve ikinci oturum için en geç saat 11:10’da sınava gireceğiniz binada hazır bulunmanız gerekmektedir. Kimlik belgenizle birlikte kaleminizi, kalemtıraşınızı ve silginizi getirmeyi unutmayınız. Sınav giriş belgeleri, sınava gireceğiniz sıranın üzerinde hazır şekilde bulunacaktır.





Okul içinde, bahçesinde ve diğer kalabalık ortamlarda sosyal mesafe (en az 1 metre, 3-4 adım) kuralına lütfen dikkat ediniz. Maske takınız ve maskenizi çıkarmayınız. İstemeniz halinde, sınav süresince maskelerinizi çıkarabileceksiniz.





Öğrencilerimizin sağlığı için velilerimiz bu yıl okul girişine kadar çocuklarına eşlik edebileceklerdir. Hepimizin sağlığı ve sınavın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi adına velilerimizin okul bahçesine girişlerine izin verilmeyecektir. Okullarımızın sınavdan önce dezenfeksiyonu yapılacak, okul girişlerinde ve tüm sınıflarda dezenfektan malzemeler bulundurulacak, sınav görevlileri ve öğrencilerin tamamına ücretsiz maske dağıtılacaktır.





Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için her zaman öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hatırlatmak ister, tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dilerim.”