Küresel iklim değişikliği dolayısıyla 2 yıldır yağış alamayan Konya’nın yer altı ve yer üstü su rezervinin kritik seviyelerin altına düşmesi dolayısıyla, Mavi Tünel’den gelen içme suyu 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle yer altı kuyularından takviye edilmeye başlandı.

KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; küresel ısınma sonucu ortaya çıkan kuraklık ve buna bağlı olarak yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki azalma dolayısıyla, Mavi Tünel üzerinden arıtılarak getirilen suyun barajdaki miktarının kritik seviyenin altına düştüğü hatırlatıldı. Bu nedenle şehrin alternatif içme suyu kaynağı olan yer altı su kuyularının devreye alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şehir merkezinde su kesintisi ve olumsuz durum yaşanmaması için yaklaşık 200 kuyu, mevcut içme suyu depolarına verilecek şekilde hazır haldedir. Kuraklık bu şekilde seyrederse barajlardaki su seviyesinin daha da düşeceği tahmin edilmektedir. Önümüzdeki günlerde muhtemel su kıtlığına karşı Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu tedbirlerin yanında, hemşehrilerimizin de suyu tasarruflu bir şekilde kullanması çok büyük önem arz etmektedir. Bugün birlikte alacağımız tedbirler, yarınımıza güvenle bakmamızı sağlayacaktır.”