"Toplum tarafından ilgi görmek bir yere dahil olmak istiyorum. Zaten erkekler çok aptal. Ne yapsam, ne yapsam. Tamam buldum, Feminist olayım" ve Pelinsu artık bir feministtir. Hayatındaki başarısızlıkların nedenini sürekli olarak dış koşullara bağlayan Pelinsu’nun bir bahanesi daha var artık: Erkekler.. Pelinsu önce toplum tarafından kabul görmüş ünlü feminist ablaları takip eder. Birkaç video izleyip, erkeklere saydıran birkaç tweet atar ve Pelinsu artık 33 dereceli Feminizm piramidinin 1. dereceden üyesidir. Çömezdir ama olsun, basamakları ikişer, üçer çıkmak için kendini adamıştır artık.

Dur Pelinsu Allah aşkına bir dur. Önce şunu bir söyleyeyim: Dünya üzerinde hiçbir insan birbiriyle eşit değildir. Bunu aklının bir köşesine yaz. Tek yumurta ikizi, çorabından saç tokasına kadar aynı giyinen ikiz kızlar bile birbiriyle asla eşit değildir. Bir de sen nasıl olur da: “Ben artık Feministim ve dünyadaki tüm kadınlar mükemmel bir yaratıktır” dersin. Kusura bakma ama tüm kadınlar mükemmel değil. Bunu sen de biliyorsun. İlk fırsatta bir kadın ile kavga etmek için hazır bekliyorsun ve arkasından dedikodu yapıyorsun, kıskanıyorsun. Mükemmelsiniz cidden :)

Pelinsu, şunu da kabullen lütfen: Dünya’daki tüm erkekler mükemmel olmadığı gibi kadınlar da değildir. Terimsel ifadelere ve kabul görmüş insanların arkasına sığınıp da “erkekler kadınları eziyor, sen gelmiş ne yazıyorsun” deme bana lütfen. Çünkü sen bu ezme, ezilme kavramının da içini boşaltıyorsun. Bu şöyle bir durum: Toplum tarafından şiddet gören, öldürülen, taciz edilen kadınların haklarını savunmamak mümkün mü? Ama sen tüm bu sorunların sebeplerinden sonuçlarından çok, faile kilitlenmiş durumdasın yani erkeklere.

Suçlu erkek olunca “bizi bizden başka kimse savunamaz” diyorsun. Bak Pelinsu, İç Anadolu’da yahut Doğu illerinde yahut Anadolu’nun herhangi bir yerinde şiddet gören bir kadının senin dogmatik ve saçma görüşlerinden haberi bile yok. Ki senin o kadının şiddet gördüğünden, niçin şiddete maruz kaldığından, sosyolojik, psikolojik sebep ve sonuçlarından haberin dahi yok.

Pelinsu, zahmet olmaz ise şu sorularıma da cevap bekliyorum: Türkiye feminist hareketinin kadın dayanışması amacında mahkeme önünde basın açıklaması yapıp erkeklere ve bilhassa hadiseyi siyasal hale getirerek kültürel dindarliga öfke kusmasi gerçek bir kadın dayanışması olabilir mi?

Kadının alınıp satılması sadece başlık parası veya çocuk gelin hadiselerinde mi görülüyor?
Genelevlerden kurtulmaya çalışan kadınlar, kocası terkettiği için ortada kalan veya şiddet gördüğü için evden kacan kadınlarla ilgili somut ne yapıyorsunuz?

Sen sadece medyaya konu olmuş şiddet olayları üzerinden prim yapmaya, gündem olmaya çalışıyorsun. Hiçbir şeyden haberin yok Pelinsu hiçbir şeyden.. Sen içinde bulunduğun toplumdaki ”hanzolara, kırolara, kekolara” kızıp bir gruba dahil olma ihtiyacı güden bir insansın sadece. Bunu da bu insanlara karşı korunmak ve diğer feministler tarafından dışlanmamak için yapıyorsun. Ayrıca ataerkil düzene karşıymış gibi görünüp ataerkilliğe sığınmakta da bir numarasın.

Sana yaranmak için aptal görüşlerini benimsiyor gibi gözüken sevgilin, erkek arkadaşlarınla fotolar atıp “bakın ben erkeklerle beraberim, erkek düşmanı değilim ki” diye naralar atıyorsun. Hayatında kadının aktif rol almasını, erkeğe muhtaç olmamasını istiyorsun ama arabaya binerken erkeğin kapıyı sana açmasını, yemek yemeden önce sandalyeni çekmesini, hesabın erkek tarafından ödenmesini talep etme hakkını kendinde buluyorsun. E niye böyle oldu Pelinsu. Hani sen ataerkil değildin. Kabul edilebilir nezaket kuralların bile erkekler üzerinden belirlenmiş. Hani kadınlar ve erkekler eşitti.

Şimdi bu yazıyı okuyup da bana Pelinsu gibi davranmayın diye son paragrafımda savunmamı şimdiden yapayım. Bu yazımdan sonra Merveler, Ceydalar, Aleynalar “Gerçek Feminizm bu değil ki salak” dediğinizi duyar gibiyim. Bana bu “Gerçek Feminizm” nedir bir anlatın o zaman. Bana ordan burdan duyma fikirlerle, salt erkek düşmanlığı ve tüm sorunların elebaşısı erkeklermiş gibi davranma. Anlamlı olan her şeyin içini boşaltma. Ben sizin yerleşik  “Kültürel Feminizm”inize karşıyım. Bu bir feminizm tanımı değil. Kategorize etme çabası içinde de değilim. Feminizm tanımı yapmak zorunda da değilim. Zaten ilkelerinden haberdar, ne yaptığını, neyi savunduğunu, olayların sebep ve sonuçlarını dogmatik değil araştırarak belirleyen Feministlere karşı değilim. Her görüşe saygılı olmak bunu gerektirir zira. Son olarak Pelinsu kim bilmiyorum. Kültürel feminizmin bekçisi olarak belirlediğim hayali bir karakterdir kendisi. Pelinsular'dan uzak durun. Hadi hoşçakalın..