Bu Ramazan’da da ilk iftarını şehit aileleri ile birlikte Külliye’de yapan Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan; “Kudüs’ün İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.’’dedi.

İftar yemeği öncesi şehit ailelerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;’’Şehit yakınları olarak sakın üzülmeyin. Onlar sıradan birer ölü değil. Onların durumu çok farklı.’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Bizim milletimiz tarih boyunca şehitlerinin ve gazilerinin açtığı yolda ilerleyerek coğrafyalar fethetmiş, devletler kurmuş, en zor dönemlerinde bile ayakta kalmayı başarmıştır.’’



Malazgirt ve Çanakkale Savaşları’na değinen ve İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyan Erdoğan; ‘’Şehit yakınlığı ve gazilik unvanları en büyük şereflerdendir, en büyük iftihar vesilesidir. Biz bununla kalmıyor, şehit yakınlarına ve gazilere milletimizin vefasını göstermek için kendilerine her alanda çok önemli imkanlar sağlıyoruz. Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerinin ve gazilerimizin; eğitimden istihdama, sağlıktan iaşelerine kadar hiçbir konuda mağdur olmamaları için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Ancak, şehit yakınlarına ve gazilerimize bu sıfatın yüklediği çok önemli bir sorumluluk olduğunu da hatırlatmak istiyorum: Sizlerin,bu sıfatın vakarına uygun hareket etmesi,hem şehitlerimize olan minnetimiz,hem de gazilik sıfatına olan saygımız sebebiyle çok önemlidir.Unutmayınız;şehit yakını ve gaziler olarak sizler bu ülkenin en ulvi değerlerinin sembollerini temsil ediyorsunuz.Bu sıfatla yapacağınız her hata,sergileyeceğiniz her olumsuz davranış,temsilcisi olduğunuz değerlere zarar verecektir.Şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzep etmeye gazilik onurunu zedelemeye hiçbirimizin hakkı yoktur.’’ dedi.



Terörün her türlüsüyle verilen mücadelede verdiğimiz şehitler ve gazilere dair rakamsal bilgiler vererek,’’Şehit yakınlığı ve gazilik sıfatları bu ülkede hep vardı ve bundan sonra da hep olacak. Bin yıllık kutlu nöbetin bugünkü temsilcileri olan sizlerden, bayrağı kendinizden sonrakilere teslim edene kadar, taşıdığınız sıfatın hakkını özellikle vermenizi bekliyoruz. Buradaki her bir kardeşimin, hayatının her anını, işte bu şuurla tanzim ettiğine inanıyorum. Rabbim sizlerden razı olsun.’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin konusunda da; “Kudüs’ün İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Uzun zamandır işgal altındaki Filistin topraklarının özgür Filistin Devleti’nin sınırları içinde huzura ve güvene kavuşacağı günlere kadar kardeşlerimizin mücadelesini destekleyeceğiz." İfadelerini kullandı.