Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çağrıya ilişkin açıklamasında; “Sıfır karbon hedefine katkı sağlayacak, karbon emisyonu azaltılmasına yönelik Ar-Ge, İnovasyon ve ürün geliştirme projelerine KOSGEB aracılığı ile 2 milyon liraya kadar destek vereceğiz. İşletmeler, bu desteği; makine-teçhizat, donanım, ham madde, yazılım, hizmet alımı ya da personel giderleri için kullanabilecekler. İmalat sektöründeki KOBİ’lerimizi bu desteğe başvurmaya davet ediyorum. Bu çağrının kendine has bir tarafı da var. Desteklenmesine karar verilen projelerden dördüne, bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ayrıca bir ödül vereceğiz.” dedi.

Açıklanan çağrıda destek üst limiti 2 milyon lira olarak belirlenen projelerin süreleri, 8-24 ay ile sınırlı olacak. İşletmelerin sınai mülkiyet hakları giderleri ile test, analiz ve belgelendirme giderleri de destekleme kapsamına alınırken, proje ile ilişkilendirilmiş olmak kaydıyla işletmede tam zamanlı çalışması şartı ile mevcut veya yeni istihdam edilecek personel 400 bin liraya kadar desteklenecek.

Bakanlığın resmi internet sitesinden de kamuoyu ile paylaşılan açıklamaya göre; Proje Teklif Çağrısı kapsamında desteklenmesi kabul edilen projeler, yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Yapılacak sıralamada en yüksek puanı alan ilk 3 proje ile jürinin seçtiği 1 projeye, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ödül verilecek.