Akşehir’de kırsal kalkınma programı oluşturulması ve ilçe düzeyinde beklentileri karşılayabilmek amacıyla KOP’un düzenlediği istişare toplantısı Akşehir Kültür Merkezinde yapıldı.

 T.C. Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası  Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın istişare toplantısı dün saat 10.00’da Akşehir Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

"Times New Roman";color:#363636;mso-fareast-language:TR"> 


"Times New Roman";color:#363636;mso-fareast-language:TR">Akşehir İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Bahri Karaman, çiftçiler, üreticiler ve Kop idaresi yetkilileri katıldığı toplantıda, Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Tarımsal-Kırsal Kalkınmaya Yönelik Model Geliştirilmesi ve Elma, Kiraz, Üzüm ve Çilek Meyvelerinde Değer Zinciri Analizi Araştırma ve Etüt Projesi” ile “Bahçe Bitkileri, Organik ve İyi Tarım, Örtü Altı Sebzecilik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Küçükbaş Hayvancılık, Tarımsal Örgütlenme, Serbest Sistem Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Ürün Dağıtım Kanalları ve İşleme Tesisleri, Arıcılık, Tarım Dışı Gelir Getirici Faaliyetler” eksenlerinde ve KOP Bölgesindeki dezavantajlı alanlarda ilçe bazında kırsal kalkınma programı oluşturularak, ilçe düzeyindeki beklentiler anket olarak çiftçilerce dolduruldu.