Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile bir açıklamada bulundu.





Genel Başkan Şahin, yaptığı açıklamada; Ocak 2011 tarihinden bu yana Gönül Gözü Derneği olarak engellilerin ihtiyaçlarına ve bürokratik alandaki sorunlarına yönelik çözüm üretmek için çalıştıklarını belirterek, gerek Konya merkez gerekse taşra ilçelerde engellilere yönelik tüm çalışmalara vakıf olduklarını söyledi.





Konya'nın, Engelli Dostu bir şehir olmasına rağmen; ülkemizde yapılan bazı araştırmalarda ve Avrupa Birliği’nin 2010 yılından beri her yıl düzenlendiği engelli dostu şehirler sıralamasında yer alamamasını, yeterince tanıtılamamasına bağlayan Devriş Ahmet Şahin, Konya’ya ait başarıların görmezlikten gelindiğini iddia etti.





Şahin açıklamasında, Uluslararası Engelliler Günü ile ilgili olarak da; “Toplumumuzun, her sağlıklı birey bir engelli adayıdır düsturu ile yaşamaya başladığı, engellilerin sadece belirli günler ve haftalar takviminde değil her daim hatırlandığı, yüreklerdeki engellerin kalktığı engelsiz yarınlara ulaşmak dileği ile tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.