FETÖ'ye yönelik operasyon kapsamında örgüt imamları ve profesörlerin de aralarında bulunduğu gözaltında S.Ü. Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Eski Dekan Yrd. Prof. Dr. Mikail ALTAN da bulunuyor.



Konya’da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 90 kişiden aralarında örgüt imamları, profesörler ve öğretmenlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.


FETÖ’nün darbe teşebbüsünün ardından Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 90 kişiyi gözaltına almak için belirlenen adreslere şafak vakti operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda aralarında profesörlerin ve örgüt imamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere şubeye götürüldü.


FETÖ'ye yönelik operasyon kapsamında örgüt imamları ve profesörlerin arasında 23/03/2011 - 03/01/2012 tarihleri arasında Konya S.Ü. Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Eski Dekan Yrd. Prof. Dr. Mikail ALTAN da bulunuyor.


Prof. Dr. Mikail ALTAN, FETÖ/PYD adına Akademisyenlerin Atama İşlemlerini Yapan ve Üst Düzeyde Görev Alan Kişi iddiasıyla Konya’daki operasyonda gözaltına alındı.


Bilindiği üzere, Nisan 2015 tarihinde Selçuk Üniversitesi ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokol gereği tezsiz yüksek lisans öğretimi için Nisan 2015’te Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tören yapılmıştı.


Tezsiz Yüksek Lisans Programı” Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikail ALTAN ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası arasında Nisan 2015’te düzenlemişti.


http://www.aksehirtso.org.tr/haber-125-selcuk-universitesi-aksehir-ticaret-ve-sanayi-odasi-protokolu-hayata-gecti.html


Törene; Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mikail Altan, Akşehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Iraz, Akşehir Meslek Yüksek Okulu ve Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muammer Zerenler ve Akşehir Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Yunak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Kadir Öztaş ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci katılmıştı.