Sağlık idarecileri ve Akşehirli yöneticiler, eski hastane binasının ne şekilde değerlendirileceği konusunu ele aldılar.


Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, müdür yardımcıları, tıbbi ve idari başkanlar ve çok sayıda sağlık idarecisi Akşehir İlçesi’nde incelemelerde bulundular. İlk olarak Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Bülent Erdem’i ziyaret ederek ilçenin sağlık alanında geldiği son durum hakkında bilgi alan yöneticiler, yapılması planlanan projeler konusunda da karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin’le de buluşan ve istişarelerde bulunan sağlık yöneticileri, özellikle eski hastane binasının ne şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusunu ele aldılar. Yöneticiler, eski hastanenin Ağız ve Diş Sağlığı, Toplum Sağlığı, Aile Sağlığı ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak kompleks bir yapıyla hizmete devam etmesi noktasında ortak karar verdiler.


Yeni hastane binasının resmi açılış işlemleri ile ilgili olarak da yapılması gerekenlerin planlandığı toplantı oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.