Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında her yıl 31 ilçeye yönelik olarak düzenlenen bilgi ve münazara yarışmalarının Konya elemeleri başladı.





“Haydi Bil Bakalım” adlı bilgi yarışmasında ortaokullar, “Haydi Konuş Bakalım” adlı münazara yarışmasında ise liseler önce ilçe birinciliği için yarışıyorlar. İlçelerinde birinci olan ekipler Konya il elemelerinde de bu kez il birincisi olabilmek için mücadele veriyorlar.





Nisan ve Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan finallerde il birincisi olan okullar ise Türkiye yarışmalarında Konya’yı temsil edecekler. Yazla Şehit Astsubay İbrahim Geçer Ortaokulu 14 Mart’ta, Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi de 25 Mart’ta Akşehir birincileri olarak elemelere katılacaklar.





Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan elemelere katılan öğrenciler, Konya’yı da gezme fırsatı buluyorlar. Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, İstiklal Harbi Şehitler Abidesi, Mevlana Hazretleri Türbesi ve Konya Bilim Merkezini rehberler eşliğinde gezerek Konya’yı daha yakından tanıyorlar.