Konya Cumhuriyet Başsavcılığı; Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlü ve tutuklulardan 55’inin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.





Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada; şu ifadelere yer verildi:





“Adalet Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, Covid-19 salgınına karşı Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır. Cezaevine giriş ve çıkışlar zorunluluk dışında sınırlandırılmış olup ilk kabullerde 14 gün kuralına hassasiyetle uyulmaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla temasını kesmek amacıyla Cezaevi personelimiz izole edilmiştir.





Alınan tüm tedbirlere rağmen; kurumda bir hükümlünün koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde filyasyon çalışması yapılmıştır. Bağlantılı koğuşlarda yapılan testler sonucunda; 55 hükümlü/tutuklunun Covid-19 testi pozitif çıkmıştır.”





Açıklamada; testi pozitif çıkan ve hastaneye sevkleri gerçekleştirilen 55 kişinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.