Akşehir Gölü’nün kıyı kenar çizgisinin farklı tarihlerde değiştirilmesi sonucunda, 1997 yılından bu yana mağduriyet yaşayan vatandaşların mülkiyet sorunlarının çözülmesi ile ilgili olarak AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem önderliğinde Meclis’e sunulan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından yasalaşmıştı.

Bu sorunu yaşayan mahallelerin muhtarlarını bilgilendirmek ve Kadastro Müdürlüğü’nce başlatılan saha çalışmalarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen istişare toplantısı, Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Milletvekili Orhan Erdem ve kıyı kenar çizgisi sorunu yaşayan mahallelerin muhtarlarının yanı sıra; Tuzlukçu Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Ahmet Yeşilyurt, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Tapu Kadastro Konya Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Yağan, Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanı Aydın Menek, Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Tevfik Tığlıoğlu ve Yusuf Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Belediyesi’nin konu ile ilgili birim müdürleri ve personeli katılım sağladı.

Kıyı kenar çizgisi dışında kalan taşınmazların kadastro çalışmaları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda; kadastro çalışmalarında sona gelindiği, askı ve ilan sürecinde mağduriyetin olmaması açısından el birliğiyle hareket edilmesi gerektiği hususunda değerlendirmelerde bulunuldu. Muhtarların soruları da ilgili kurum yetkilileri tarafından cevaplandırılırken; muhtarların, kadastro çalışmalarını çok sıkı bir şekilde takip ederek vatandaşları bilgilendirmelerinin önemine vurgu yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Öğretmenevi’nde bir ön toplantı yaptıklarına değinen Başkan Akkaya, kıyı kenar çizgisinde gelinen noktanın önemli bir başarı olduğunun altını çizdi. Kıyı kenar çizgisinin dışına çıkan parsellerin tapularının hak sahiplerince alınması için iki yıllık sürenin başladığına dikkat çeken Akkaya, sürenin geçirilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Yıllardır mağduriyet yaratan kıyı kenar çizgisi sorununun bir nebze olsun çözüldüğünü belirten AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de bu süreçten sonra kadastro çalışmalarında ve diğer gelişmelerde muhtarların ve hak sahibi vatandaşların da azami dikkat göstermesini isterken, konu ile ilgili çalışmaların devam edeceğini kaydetti.