Akşehir Belediyesi’nin “Engelsiz Hayat Projesi” kapsamında, Yarenler Kapalı Pazar Alanı’nda Covid-19 tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen dağıtım törenine; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, Siyasi Parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, engelli araçlarını alacak vatandaşlar, aileleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Belediye olarak bugüne kadar birçok kez engelli aracı dağıtımı gerçekleştirdiklerini hatırlatırken; “Bugün böyle anlamlı ve küçük bir program yaptık. Bildiğiniz gibi pandemi hassasiyeti devam ediyor. Onun için bu hassasiyete olabildiğince dikkat ederek küçük çaplı bir program düzenledik. Bugün burada 50 araç teslim edeceğiz. Kalan 34 tanesi de isimleri belli olan hemşehrilerimizin evlerine götürülüp teslim edilecek. 2014’ten bu yana; bugün dağıtılanlar hariç 165 akülü araç ve 137 tekerlekli sandalye dağıtımımız oldu. 2020 yılı programımızda da Hollanda’dan az kullanılmış 84 akülü araç getirdik. Bunların 30’unu Belediyemiz, 28’ini Hollanda’da yaşayan Akşehirli hemşehrilerimiz, 26’sını da Akşehir’deki hemşehrilerimiz finanse etti. Hollanda’daki bu organizasyonda, orada yaşayan hemşehrilerimizden Gaffar Filiz ve Hasan Çardakoğlu büyük katkı sağladılar, onlara da teşekkür ediyoruz. Araçların bazılarında görülen sarı kağıtlar üzerinde, Hollanda’da yaşayan ve bu araçları finanse eden Akşehirlilerin isimleri yazılıdır” dedi.

Akşehir’de güzel ve hayırlı bir iş için bu törende buluşulduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz da; “Bugün burada, engelli vatandaşlarımızın engellerini biraz olsun azaltmak, toplumsal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla hazırlanan engelli aracı dağıtım töreninde hep birlikteyiz. Ben katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah belediyemizin de bu tür faaliyetlerinin devamı gelecek. Akşehir’deki tüm engelli vatandaşlarımızın bu tür sıkıntılarını gidermek amacıyla hep beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, yapılan bu güzel hizmet ve çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür etti. Orhan Erdem; “Geçmişte hizmetleri olanlar da vardı ama 2002 yılını bu alanda bir milat olarak kabul edebiliriz. Engelli kardeşlerimize akülü araçlarıyla toplumun içinde daha fazla yer alma imkanı sağlanmış oluyor. Başta Belediye Başkanımızı, Hollanda’daki hemşehrilerimizi, Akşehir’de buna öncülük eden kardeşlerimizi tek tek kutluyorum. Çünkü engellilik, şahısların ve ailelerin seçilmişliği değil, hepimizin başındaki bir sorundur. Bir an sonra ne olacağımızı bilemeyiz. Hayatın belli dönemlerinde engeller yaşarız. Ama şunu da biliyoruz; engeller insanın vücudunda değil, beynindedir. Beyninde bir engelin yoksa birçok şeyi aşabiliyorsun. Bugün çok sağlıklı görünüp de hayatta hiç başarı sağlayamamış kişiler görüyoruz. Ama engellerini aşabilen ve çok önemli başarılara sahip olan kardeşlerimizi de görüyoruz. O bakımdan biz, büyük bir toplum olarak engellisiyle, sağlıklısıyla hep birlikte ülkemizi geleceğe taşıyacağız” dedi.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara akülü araçları törene katılan protokol tarafından teslim edilirken, araçların finansına destek sağlayan Akşehirli hayırseverlere de teşekkür sertifikaları verildi. Dağıtıma koltuk değnekleri, manuel araçları ya da ailelerinin kucaklarında gelen engelli vatandaşlar akülü araçlarına kavuştuklarında büyük sevinç yaşadılar.