Alınan kararlara göre; alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10:00 ile 20:00 saatleri arasında hizmet verebilecekler. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri ise yine 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel­ al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek, saat 20:00’dan sonra da sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti sunabilecekler.

Çay Ocakları Sadece Esnafa Servis Yapabilecek

İçişleri Bakanlığı Genelgesinde de belirtildiği üzere; sinema salonlarının 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların ise yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetleri durdurulurken, daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacak.

Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Genelge doğrultusunda alınan 110 No.lu Karara göre, çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren işyerleri; masa, sandalye/tabureleri kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla açık tutulabilecek.

65 Yaş Üstü, 20 Yaş Altı

Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri arasında, işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz etmek kaydıyla, çalışanlar dışındaki 20 yaş altı vatandaşlar (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

Hafta sonları için getirilen sokağa çıkma kısıtlaması, ilk olarak; 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’dan 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00’dan 23 Kasım Pazartesi günü saat 05:00’e kadar şeklinde uygulanacak.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu/bulunabileceği cadde sokaklar, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı uygulaması, İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca genişletilebilecek.

Nikah ve Taziyeler

110 No.lu karar çerçevesinde; nikah törenleri veya merasimleri maske, mesafe, temizlik kurallarına uyularak asgari sayıda katılım ve her nikah töreni arasına en az 20 dakika süre konulmak suretiyle yapılacak. Düğünlerin oturma düzeni; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak, nikah merasimi şeklinde başlatıldıktan sonra en fazla bir saat süre içerisinde tamamlanacak. Cenazeler için toplu taziye yapılmayacak.

Uçak Bileti Olanlar İçin THY Duyurusu

Bulnduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenlerden, 5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler; İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvurmak yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecekler.

Diğer taraftan, Türk Hava Yolları’nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruda; “İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede yer alan ve 20 Kasım 2020 Cuma günü itibarıyla uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından, uçuş gerçekleştirecek tüm yolcularımız muaf tutulacaktır. Yolcularımız, kısıtlama süresince yapılacak kontrollerde uçuşlarına dair bir belge (mobil biniş kartı veya bilet ekran görüntüsü) ibraz ederek ulaşımlarını sağlayabileceklerdir” ifadelerine yer verildi.