Gönül Gözü Derneği, Dünya Kırım Tatarları Derneği aracılığıyla Kırım’daki ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye yardımında bulunacak.





Kırım’daki engelliler için tekerlekli sandalye kampanyası başlattıklarını belirten Dünya Kırım Tatarları Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış, kampanyaya maddi ve manevi destek vererek tekerlekli sandalye teminine başlayan Gönül Gözü Derneği Başkanı Devriş Ahmet Şahin'e, ŞEREF YARLIĞI (Şeref Ödülü) takdim etti. Sarıkamış, böylece Kırım’a ilk defa insani yardım yapılacağını söyledi.





Devriş Ahmet Şahin de derneğin kuruluşundan bu yana sürdürdükleri Bir Engel de Sen Kaldır kampanyası ile Konya, Karaman ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine bine yakın akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye ettiklerini hatırlatarak; “Türk ve Müslüman kardeş Kırım'a da Türkiye'den ilk insani yardımı gönderme şerefine nail olacağımız kampanyamız, 3 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek” dedi.





Kırım’a gönderilecek olan tekerlekli sandalyelerin, Kırım Müftülüğü ve Kırım Sivil İnisiyatif Teşkilatı tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.