Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak ilçemizde açılan Nasrettin Hoca Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda kalan çocukları desteklemek ve ayrıca Akşehir çevresindeki kimsesiz çocukları korumak için Mutlu Kalpler Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği (Mu-Kalp Der) adında bir dernek kuruldu.


Dernek geçici yönetim kurulu Sacide Ekingen, Musa Emer, Dilara Dikici, Hakan Yakut, Aslı Çeçen, A.İhsan Erdoğan ve Kamil Sak'tan oluştu.


Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Sacide Ekingen "Mutlu Kalpler Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği (Mu-Kalp Der) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde açılan Sevgi Evleri'nde yaşayan çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Amacımız; Sevgi Evlerinde bakım ve koruma altında olan çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirerek eğitim, spor, müzik, tiyatro alanları yanında psikolojik olarak da destek verebilmektir. Akşehir ve çevresinde kimsesiz ve sahipsiz çocuk kalmasın diye; Ülkemiz ve İnsanlığın hizmetinde olmak, kendisine, ülkesine, insanlığın huzur ve barış içinde yaşamasına katkı sağlayan bireyler yetiştirmek, kimsesiz çocukların "Kimsesi" olmak temel amacımızdır." dedi.


Ekingen, "Kimsesiz çocuklara sahip çıkmak, onların eğitimine katkıda bulunmak ve Sevgi Evlerine destek olmak isteyen herkesi derneğimizin gönüllüsü olmaya davet ediyorum" dedi.