Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kim 500 Kitap İster?” projesinin startı verildi.


Projenin başlamasıyla birlikte Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda okuma etkinliği yapıldı. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de katıldı.


Burada bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit başlattıkları proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:


“Gerek sınavlardaki başarı için, gerekse entelektüel kültür birikiminin oluşması için okumanın önemi tartışılamaz. Öğrencilerin kendi aralarında konuşmalarında kitaplar konusunda fikir tartışması yapmalarını arzu ediyoruz.


Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara olan ilgiyi artırmak üzere yaptığımız çalışmalarda Kim 500 Kitap İster? adında bir proje ortaya çıktı. Ortaokul ve liseler için ortak okunacak 5’ er kitap tespit ettik. Yarışmaya katılmak isteyen her öğrenci 5 kitabı bitirecek. 5 Kitap bitirilmesinin hedefi sadece bu yıl yapacağımız yarışmaya katılmak değil. Okul kütüphanelerine kazandırılan ortak kitaplar vasıtasıyla ortak bir kültür oluşturmak.


“Marifet iltifata tabidir.” İlkesinden yola çıkarak öğrencilerimizi ödüllendirmeyi düşündük. Yapacağımızı değerlendirmede en başarılı 3 ortaokul, 3 lise öğrencimizi ödüllendireceğiz. Okul takımlarının yarışmasında da en başarılı ortaokul ve lisemizin kütüphanelerine 500’ er kitap hediye edeceğiz. Amacımız öğrencilerimizi veya okullarımızı yarıştırmak değil. Okumaya karşı bir ilgi, bir gündem oluşturabilmek.


Velilerimize yönelik bir yarışma olmasa da bu gündemin bir parçası olarak okuma etkinliğimize katılmalarını;  Okumanın toplum alışkanlığına dönüşmesini arzu ediyoruz. Daha önce okul idarecilerimize projenin tanıtımını yapmıştık. Bugün de arkadaşlarımızla beraber Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu’muzdaki okuma saatine katılarak projeyi başlatıyoruz.


Bizler bundan sonra da fırsat buldukça okullarda yürütülen okuma saatlerinde onlarla birlikte kitap okumaya gayret göstereceğiz. İlçemizde hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


Okul Müdürü Osman Aydın’da Peygamber efendimizin de hadisi şeriflerinde kitap okuma ile tavsiyelerde bulunduğuna dikkat çekerek projenin önemli ve yararlı bir proje olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Şube Müdürü Sadık Köseoğlu ve okuldaki öğretmenler öğrencilerle birlikte sıralara oturarak bir müddet kitap okudu.


Okuldaki öğrencilerde bu projeyi çok beğendiklerini, proje sayesinde daha çok kitap okuma isteği kazandıklarını ve yarışmada birinci olmayı istediklerini söylediler.