Akşehir eski Belediye Başkanlarından Nuri Köksal döneminde yapılan ancak 5 Ocak 2017 tarihinde, yoğun kar yağışı sonucu çatısı çöken pazar alanının üzerinin kapatılması için geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışmalar nedeniyle, alanda yer alan tezgahların bir kısmı için Akşehir Belediyesi tarafından yeni bir alan hazırlandı. Akşehir Vergi Dairesi arkası ile Öğretmenevi’nin ön yüzüne bakan alanda yapılan işaretleme çalışmaları sonrasında tezgahlarını açan pazarcı esnafı, alanın konumu itibariyle alış verişte azalma yaşanması üzerine duruma tepki gösterdiler.

Belediye yetkilileri bu konuyla ilgili toplantı yapıldığını, pazarcı esnafına Gazi ve Yarenler Mahallelerindeki Pazar alanlarında yer verilebileceğinin aktarıldığını ancak tekliflerinin karşılık bulmadığını belirtirken, bazı esnaflar da inşaatın başladığı alan ile Köy Garajı arasında kalan sahada tezgah kurulabileceğini dile getirdiler.

Bu görüşün teklif edilmesi durumunda da olumlu yanıt verilemeyeceğini belirten yetkililer, söz konusu alanın şantiye sahasına çok yakın olması nedeniyle özellikle alış verişe gelecek vatandaşlar için risk yaratacağını vurguladılar.

Çalışmalara başlanması için Kurban Bayramı sonrasının beklenmiş olması durumunda bu mağduriyetlerin yaşanmayacağı değerlendirilirken, çalışmaların sürdüğü şantiye sahasının etrafının çevrilerek güvenlik tedbiri alınmamış olması da gözlerden kaçmadı.