Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğrenim gören 60 öğrenci, Akşehir Belediyesi’nin de katkıları ile Akşehir’de günübirlik bir gezi yaptı.





“Keşif Isparta” projesi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Merkezi’nin düzenlediği etkinlik çerçevesinde ve Akşehir Belediyesi’nin de desteği ile Akşehir’e gelen öğrenciler; Süleyman Demirel Üniversitesi Bölüm Şefi Ünal Boyekin liderliğinde Akşehir’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler. Üniversiteli gençler; Nasreddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı, Arasta, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Tarihi Ermeni Kilisesi, Garp Hotel, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, tarihi Akşehir Evleri’nin bulunduğu sokaklar ve Batı Cephesi Karargahı Müzesi’ni ziyaret ettiler.





Öğle yemeğini Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası’nda yiyen gençleri ziyaret eden Belediye Başkanı Salih Akkaya, hoş geldiniz diyerek Akşehir tarihi ve Akşehir hakkında bilgiler verdi. Akşehir’in tarihi eserleri, kültürel değerleri, Nasreddin Hoca’sı ve birçok yönüyle gerçekten görülmesi gereken bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Akkaya, Akşehir’in gizli kalmış turizm potansiyelini ortaya çıkarabilmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.





Akşehir gezisini akşam saatlerinde tamamlayan grup Akşehir’den ayrıldı.