Akşehir Belediyesi’nin resmi Twitter hesabı üzerinden düzenlenen Türkünü Söyle Akşehir yarışmasında bağlama ödülü kazanan 10 kişiye ödülleri takdim edildi.





Ödüller, Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın makam odasında, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek düzenlenen törenle kazananlara verildi. Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de törende hazır bulundu.





Törende bir konuşma yapan Başkan Akkaya; “Pandemi sürecinde vatandaşlarımız evdeyken onlara güzel vakit geçirtebilmek anlamında kültürümüzü hatırlatalım ve yaşatalım diye böyle güzel bir projeyi ortaya koyduk. Akşehir’imiz; türkülerimiz, cumbalı evlerimiz ve yemeklerimizle folklor açısından oldukça zengindir. Bizlere düşen; Akşehirliler olarak bu zenginlikleri öğrenmek ve her fırsatta paylaşarak şehrimizi tanıtmaktır. Türküler; Türk’e özgü, bizim geçmişimiz geleceğimiz her şeyimizdir ve yaşatılması gerekir” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.





Yarışmada ödül kazanan katılımcılardan İlker Pınarbaşı, Akşehir’in 16 türküsü olduğunu görünce şaşırdığını ve yarışmaya son günde katılım sağladığını belirtirken, Bahadır Aydoğdu; “Yarışmadan ziyade kültürümüzün tanıtılması noktasında önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.





Bağlama kazanan diğer bir yarışmacı İsmail Kaya da; “Türk kültürünü tanıtmak adına bu etkinliği düzenlediği için Belediyemize teşekkür ediyorum. Devamında geniş katılımlı güzel organizasyonlar düzenlenmesini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Akkaya ve törene katılanlar, daha sonra Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.