Ilgın’da bir kişinin otomobilde ölü bulunmasına dair adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.





Edinilen bilgiye göre; otomobilde ölü bulunan Şahin Topuz'un (35) otopsi raporunda, ölümün kaza kaynaklı olmadığı belirlenince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.K. (38) ve B.K.(40) çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler M.K. (36) A.K. (71) ile T.A. (43) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Zanlıların ise Şahin Topuz'un kayınbiraderleri olduğu öğrenildi.





Şahin Topuz'un, Yunak Hursunlu Mahallesi'ndeki yaylada öldürüldükten sonra kaza süsü verilmek üzere, Ilgın Çobankaya Mahallesi yakınlarında 32 AR 826 plakalı otomobille uçuruma bırakıldığı belirlendi.





Ilgın Çobankaya Mahallesi yakınlarında yol kenarındaki 32 AR 826 plakalı otomobili fark eden çevredeki vatandaşlar durumu jandarma ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirmiş, ekipler araçta bir kişinin hareketsiz yattığını belirlemişti. Sağlık ekiplerince yapılan incelemenin ardından hayatını kaybettiği belirlenen kişinin Şahin Topuz olduğu tespit edilmişti. Topuz'un cesedi, otopsi yapılmak üzere Konya Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Otopside, Topuz'un vücudundan mermi çekirdekleri çıkarılmış ve jandarma olayla ilgili 5 şüpheliyi gözaltına almıştı.