“Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor” projesi kapsamında Akşehir’deki tüm turizm paydaşları dün Kaymakamlık toplantı salonunda bir araya geldi.


Toplantıda gündem maddesi olarak 31 Mart'ta yapılacak İnfo Gezi programı ile ilgili görev paylaşımı konusunda fikir alışverişi yapıldı.


Toplantıda bir açılış konuşmasını yapan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, bir önceki toplantıya göre katılımın daha çok olmasından memnuniyetini dile getirdi. "Toplantıya katılanların Akşehir için işbirliği içinde olmasının mutlaka iyi sonuçlar vereceği aşikârdır" diyen Kaymakam Sezgin, bu toplantıların sadece bu proje kapsamında kalmaması, bundan sonra da aralıklarla devam etmesi gerektiği vurguladı. Akşehir turizmi için uğraşların meyve vermesi için belki de 3-5 senelik çalışmaların özverili bir şekilde yapılması gerektiği konusunda hatırlatmalarda bulunan Sezgin, Akşehir’in turizm sektöründen bir pay almasının, doğası, tarihi zenginliği, kültürel varlıkları vb yönlerden en doğal hakkı olduğunu belirterek toplantının ana gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.                                                                               


            İnfo Gezi Programı için görev paylaşımı Koordinatörler Osman Bacılı ve Bayram Çini tarafından sunuldu. Program hakkında görüşlerini sunan katılımcılardan Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız belediyenin üstüne düşen görevlerin planlamasının tamamıyla gerçekleştirildiğini, planlama doğrultusunda hareket edileceğini bildirdi. AKSEV Temsilcisi Şener Aksoy tarihi Akşehir Evlerinin bulunduğu sokak içlerinde el yapımı ürünlerin sergilendiği stantların açılarak, sokakların fonksiyonlaştırmak adına çalışmalarda bulunulacağını ve gelen misafirlerin Akşehir Evi'nde ağırlanarak gerekli hizmetin sunulacağını belirtti.


            Toplantıya katılan diğer turizm paydaşları da fikirlerini beyan ederek üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını bildirdiler.